Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto juni 2016

Drie kleine Heulse kleutertjesDe foto van maand juni van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul ziet er nogal beschadigd uit. Het gaat hier om een negatief van glas uit de jaren dertig in Kwintsheul.
Gelukkig is er een goede scan van gemaakt.

De fotograaf staat op de Hoenderparklaan, destijds de grens tussen de gemeenten Wateringen en Naaldwijk, en kijkt naar de Kerkstraat. Drie kinderen (zusjes?) kijken lachend de lens in.
Op de achtergrond zien we een moderne auto en een toeschouwer. Het pand achter de kinderen aan de overkant van de straat is de winkel van bakker Bom en bestaat nog.
Binnenkort wordt het gesloopt en komt hier een nieuwbouwflat.

Wie zijn de drie Heulse kinderen die zo leuk poseren? Wanneer is de foto gemaakt? Wat voor auto staat daar? Antwoorden op deze en andere vragen zijn welkom bij de
Historische Werkgroep via e-mail of Facebook.

De foto van mei 2016 - Alle krenters verzamelen
De foto is genomen op het bedrijf van Adriaan de Vette aan de Herenstraat, waar nog steeds de fruitmuur van staat (nu Heerenvliet). De krenters zijn onder andere uit de families De Vette,
Van Rutte, Link en Van Gaalen. Nog een enkele naam ontbreekt. Wie helpt ons? De foto is nog te zien op de website en Facebook en reacties blijven welkom.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur.
Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 4 juni en 2 juli in de Kaaskelder van de Hofboerderij
in het Hofpark in het centrum van Wateringen.